Når Du Låner Penge

Har du brug for at låne penge, er der mange vigtige faktorer du skal tænke over inden du søger om lån. Men først skal du lige gøre dig klart, at det koster penge at låne. Långiveren tjener penge på sin service, og det er dig der betaler. Prisen for at låne gøres op i procenter og gebyrer. Procentsatsen af lånebeløb og ofte oprettelsesgebyr, betalingsgebyr (pr. opkrævning), rykkergebyr, indfrielsesgebyr, med mere.

Lån Penge

Kort sagt, kan det være svært at gennemskue og få overblik over, hvad prisen for sit lån ender med at blive. Men du kan sagtens komme til at betale 2.000 til 4.000 kroner for at låne 5.000 kroner, og altså betale 7.000 til 9.000 kroner tilbage til långiver. Fakta er at man ikke bliver rigere af at låne penge, det gør man ved at spare op.

Før du låner, skal du virkelig spørge dig selv om du virkelig behøver pengene og lånet. Findes der andre løsninger. Er din vaskemaskine gået i stykker – og du må ha en anden, så er det ofte billigere at købe en brugt til 800 kroner, låne en maskine af venner/bekendte, og spare op til en ny over nogle måneder eller du kan få et hurtigt minilån som er et lån uden renter.

Når vi rådgiver forbrugere om lån, spørger vi først til nødvendigheden, andre muligheder, og hvis lånet skal gennemføres, løbetid – betal det hurtigt tilbage (jo længere tid des dyrere et lån), og prisen for lånet. Tal med andre før du låner penge, og spørg i din bank først. Lyt til banken. Et nej fra dem, er nogle gange bare et vink med en vognstang.